Get Adobe Flash player
Akár az igazi repülés!
Hirdetés
Társoldalunk
Hirdetés
MALÉV Aero Club
Hirdetés
Szavazz Te is!
Jó, hogy van MiG 29 képzésünk?
 
Malév Virtual Airlines
Hirdetés
Társoldalunk
Hirdetés
Társoldalunk
Hirdetés

Kedves Érdeklődő!

Ahogy azt eddig is tettük, most is szeretnénk Neked megmutatni hogyan zajlik oktatásunk, ezért az alábbiakban néhány fotót, hozzá tartozó kommentet láthatsz!

Első ízben tartottuk meg Irányítói oktatásunkat, ami egy új színfolt annyiból is, hogy ebben az esetben nem a pilóta és a repülőgép a főszereplő, hanem a másik oldalról nézzük meg a dolgokat, az irányító szemszögéből.

Nagyon érdekes, meg kell mondani, sok dolog derült ki a pilótákról is az első előadáson, a mentalitásukról, szokásaikról, stb., és az is pillanatok alatt beigazolódott, hogy az, hogy az irányítást nem túl izgalmas dolog az tévhit.
Csak a felületes ember gondolja, hogy az ATC valami másodlagos dolog, hiszen aki kicsit is ismeri a repülést az tudja, hogy nélküle nem csupán biztonságos légiforgalom nem volna, hanem már évtizedek óta lehetetlen volna felszállni. Azt pedig csak az öntelt ember képzeli, hogy ő mindent tud, úgyhogy a megfelelő alázattal ültünk le a székeinkbe. 

Olyan érdekes és tanulságos dolgok hangzottak el, hogy nem fél 8-ig voltunk, hanem háromnegyed 9-kor indultunk kifelé a teremből. :)   OK, máskor se kapkodjuk el, általában nem vesszük szigorúan a 2 órát, a legtöbbször jó két és fél, 3 órát együtt vagyunk (ezt majd a reklámba is bevesszük ;)), de ez most rekord volt.

Kicsit nehézkesen jött össze a csapat, de sajnos manapság kevesebb a pénz, szeptember pedig a nyáralás vége, a beiskolázások időszaka, sok a teendő is. A lényeg, hogy sikerült, a neten is skubizott minket néhány szempár, így most első ízben élesben is ment az online oktatás, szerencsére fennakadás nélkül.

Feigl Viktor volt approach irányítót beváltotta a hozzá fűzött reményeket, de ez nem volt meglepetés, hiszen rajongója a munkájának és persze az egész repülésnek (gyakorló szimulátoros pilóta). Viktor nagyon kedvesen és közvetlenül viselkedett, amit ezúton is köszönünk Neki!

 

  

Légiirányítás Oktatás
 
Viktor belefog az előadásba.
 
 
 
 
 
Irányítói Oktatás
 
A srácok érdeklődve figyelik Viktort és a kivetítőt.
 
 
 
 
 
Irányítói Oktatás
 
A hallgatóság figyelt, majd később kérdezett is, nem is keveset.
 
 
 
Nos, kicsit késve, de természetesen folytatódik a beszámoló.
Hogy miért késve? Nagyon sok munka, elfoglaltság adódott a mostani tanfolyam közben. Külön tárgyalások folytak a High Fly-jal, ami szintén vitte az időt, másrészt eddig a legtöbb előadó volt egy oktatáson belül, Velük is ment az egyeztetés, Tamás pedig a VATSIM progi bemutatójával is készült, ami egy gyakorlati bemutató volt, ehhez külön net kellett, nem különben ahhoz, amikor belehallgattunk az ATC-be, amit aztán az oktató kommentált.
 
A lényeg az, hogy az előadássorozat végén (ha szervezőként kicsit fáradtan is) bemutassuk az érdeklődőknek, hogy mik is voltak!
 
Annyit hadd írjak le, hogy ugyebár az első ATC oktatásunk volt ez, újdonság a mi számunkra is. Természetesen úgy alakítottuk ki a tananyagokat, kértük fel az előadókat, hogy minél klasszabbat tudjunk nyújtani, de azt magunk se hittük, hogy ilyen jó hangulatú előadássorozatot sikerül összehoznunk!
 
 
 
 
 
Irányítói oktatás
 
Újonan indult tanfolyamunkon, Karen ismét vendégünk lett, a képen
Őt és Viktort láthatjátok.
 
 
 
 
 
Irányítói oktatás
 
Ez már az utolsó oktatás közepe, amikor az első High Fly csapat
képviseletében Karen veszi át az egyik jegyet Viktortól és Tamástól.
 
 
 
 
 
Irányító oktatás
 
Attila kapta a másik jegyet, a fotón egy kisebb csoportkép az
oktatókkal és velünk, szervezőkkel.
 
 
 
 
 
  Irányító oktatás
Íme a két jegy, ami jókora élmény forrása lesz a fiúknak, lányoknak.
A repülésen (legalább eggyen) kamerával is jelen leszünk és beszámolunk!
 
 
 
 
 
 
Irányítói oktatás
 
A ceremóniák után vendégünk, Selmeci Péter ferihegyi
approach irányító tartott beszámolót.
 
 
 
 
 
 
Irányítói Oktatás
 
És a csoportkép a csapattal (legalábbis azokkal, akik
a helyszínen voltak.)
 
 
 
 
 
A képek magukért beszélnek, de Péterhez pár szót engedjetek meg.
 
Ő számomra egy különleges vendég volt, mert gyakorlatilag 10 éve ismerem, még kölyök volt, amikor először virtuális pilótaként, később irányítóként vett részt a szimulátoros világban. Egyike volt annak a csoportnak, korosztálynak, aki úgy ment irányítónak/pilótának, hogy elsőként virtuálisan, hobbiként űzte ezt a szakmát.
 
Most, hogy kiderült, a PC Pilot Center ilyen jellegű oktatást tart, Péter szívesen jött, hogy meséljen arról, milyen a felvétel a Hungarocontrolba, Ő hogyan került oda, stb, stb. Nagyon érdekes volt!
(Ha beleegyezik, akkor lesz róla egy rövid videó is a videó tárba kitéve.)
 
Itt ragadom meg az alkalmat, hogy mindent megköszönjek az elóadóknak, akik kiválóak voltak! Pontosan azt nyújtották, amit szerettünk volna. Köszönet tehát Nekik és Péternek is!
 
És persze ne feledkezzünk el a tanulókról sem. Nekik is köszönet, hogy eljöttek, hogy kérdéseikkel még érdekesebbé tették a tanfolyamot! Reméljük, hogy ezentúl is választanak kurzusainkból, ha olyat találnak, ami érdekli őket!
 
 
 
 

Módosítás: (2010. október 24. vasárnap, 23:36)